Home » Ons verhaal

Ons verhaal

In maart 2010 nam Nick Sinke de boerderij van Marleen Kruiden in Groede (Zeeuws Vlaanderen) over van Marleen en Ronald van de Winckel, Die sinds 1982 pionieren in teelt en verwerking van kruiden in Nederland en sinds 2010 in Tasmanië, Australië voort hebben gezet.

Het was een langgekoesterde wens van Nick om zijn levensdoelen op een kruidenboerderij definitief waar te maken. Kruiden en planten zijn een levenslange passie waarvan hij op 50-jarige leeftijd zijn beroep heeft gemaakt.

Tijdens de overname ontstond een bijzondere samenwerking tussen hem en Ronald. Vanaf 2012 is ook Esther, de partner van Nick, volledig betrokken bij de operatie.

ESTHER SINKE, Senior Herborist, operationeel manager, QA

Biosfeer Groede en Marleen Herbs of Tasmania delen kennis, marketing en productontwikkeling maar hebben ieder een volkomen onafhankelijke bedrijfsvoering aan beide kanten van de wereld. Beiden telen op een biologische en gecertificeerde wijze medicinale kruiden. In Groede en in tasmanie groeien planten die gedijen in een gematigd en subtropisch klimaat.

Door deze gebundelde bedrijfsvoering en jarenlange research kunnen sinds 2017 bijna alle denkbare medicinale en aromatische planten (MAP’s) verwerkt worden tot biologisch gecertificeerde tincturen en andere extracten. Deze worden geleverd aan een brede waaier afnemers.

Meer informatie over onze producten nodig?

Biosfeer Groede