Skip to main content

Ons verhaal

Van Grond tot Groei: Het Begin van Biosfeer Groede

Het Begin van Biosfeer Groede
In maart 2010 nam Nick Sinke de boerderij van Marleen Kruiden in Groede, Zeeuws-Vlaanderen, over. Deze boerderij werd oorspronkelijk gerund door Marleen en Ronald van de Winckel, die sinds 1982 pioniers waren in de teelt en verwerking van kruiden in Nederland. Hun passie en expertise zetten ze vanaf 2010 voort in Tasmanië, Australië.

Nick, die altijd al de droom had om zijn levensdoelen op een kruidenboerderij te verwezenlijken, zag deze overname als een unieke kans. Hij zag in dat kruiden en planten een nieuwe centrale rol in het westerse leven zullen gaan spelen, en besloot van deze passie zijn beroep te maken. Zo begon het verhaal van Biosfeer Groede, een plek waar liefde voor de natuur, gezondheid en duurzame landbouw centraal staan.

De Groei en Ontwikkeling van de Boerderij
Direct na de overname begon Nick met het moderniseren, professionaliseren, certificeren en uitbreiden van de boerderij. Hij introduceerde nieuwe teeltmethoden, verwerkingsmethoden, die zowel duurzaam als innovatief waren. Door gebruik te maken van biologische technieken en permacultuur principes, wist hij een ecosysteem te creëren waarin de kruiden optimaal konden groeien zonder de natuurlijke balans te verstoren.

In 2012 kreeg Nick versterking van zijn partner, Esther Sinke, die daarna een cruciale rol speelde in de verdere ontwikkeling van de boerderij. Esthers organisatorische talent en frisse ideeën brachten een nieuwe dynamiek op de boerderij. Haar betrokkenheid maakte het mogelijk om nieuwe klanten te vinden en grote projecten te starten en de efficiëntie van de bestaande processen te verbeteren. Samen vormen ze met hun medewerkers een krachtig team, gedreven door dezelfde visie en passie voor ecologische tuinbouw, natuurlijke geneeskunde en zelfvoorzienend leven.

Een Gemeenschap van Gelijkgestemden
Biosfeer Groede werd niet alleen een succesvolle boerderij, maar ook een ontmoetingsplek en atelier voor gelijkgestemde professionele klanten uit heel Europa op het gebied van het effectief toepassen van kruiden.

De boerderij werd een levendig handelscentrum door vakkennis en inspiratie te delen met gelijkgestemde klanten. Bezoekers van Biosfeer ervaren direct de bijzondere impact van deze boerderij. Inmiddels levert biosfeer Groede haar producten aan 220 grote en kleine klanten in heel Europa!

Toekomstvisie: Een Blijvende Impact
Met de blik op de toekomst blijven Nick en Esther zich inzetten voor de verdere ontwikkeling van Biosfeer Groede. Hun doel is om de boerderij een bron van  natuurlijke gezondheid te laten zijn, maar ook een model voor duurzame landbouwpraktijken en een nieuwe geïnspireerde manier van Westers leven. Ze werken altijd aan nieuwe projecten, om de impact van de boerderij nog verder te vergroten.


©2024 Biosfeer Groede BV - KvK: 72056703