Skip to main content

Certificaten

Bedrijven met het GMP+ FSA-certificaat tonen aan dat zij voldoen aan alle eisen en voorwaarden voor de borging van diervoederveiligheid.

FSA staat voor Feed Safety Assurance. Met ruim 18.000 GMP+ FSA-gecertificeerde bedrijven is het de grootste module binnen het GMP+ certificatieschema. GMP+ FSA bevat standaarden voor alle schakels in de keten. Gecertificeerde bedrijven worden getoetst door onafhankelijke, door GMP+ International goedgekeurde instellingen, de zogeheten Certificatie Instellingen.

In de loop der jaren is de FSA-module steeds verder geprofessionaliseerd. Onder meer ISO-9001, HACCP, voederveiligheidsnormen, traceerbaarheid, monitoring, basisvoorwaardenprogramma, ketenbenadering en het Early Warning System (EWS) zijn in de GMP+ FSA module geïntegreerd. Door deze brede benadering fungeert het GMP+ FSA-certificaat in steeds meer landen in de praktijk als verkooplicentie.

De Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) heeft de FSSC 22000 standaard ontwikkeld en dit is de eerste wereldwijde standaard voor de gehele voedingsmiddelenindustrie. De standaard is goedgekeurd door de GFSI (global food safety initiative) en biedt een kans om internationale harmonisatie te realiseren. De FSSC 22000 – Food is gebaseerd op de ISO 22000, de technische specificaties van ISO / TS 22002-1 én Appendix 1A en houdt rekening met het initiatief van de Global Food Safety’s gap-analyse.

SKAL keurmerk (EU bio)

Het Skal BIO certificaat is gebaseerd op Europese wetgeving. Hierdoor is de Skal certificering in de hele EU gelijk. Skal gecertificeerde producten in de hele EU zijn dan ook voorzien van een keurmerk. Zo zijn biologische producten duidelijk herkenbaar voor consumenten.

©2024 Biosfeer Groede BV - KvK: 72056703