Home » Tarwegras

Tarwegras

Biosfeer Groede is de grootste producent van gecertificeerd biologisch tarwegras in Nederland. Wij zijn SKAL-, FSSC220000- en GMP+-gecertificeerd zodat u ervan verzekerd bent dat het tarwegras dat wij verkopen altijd van hoge kwaliteit is. De rijke voedingsbodem in combinatie met een uitgekiend warmte- en lichtplan zorgt voor een hoog gehalte aan voedingsstoffen in ons tarwegras. Dit is het grote voordeel ten opzichte van tarwegras geteeld op basis van water. Het resultaat is een frisgroen, rins-zoet product met duidelijke zoethouttonen. Daarom is het tarwegras dat Biosfeer Groede teelt zeer geschikt voor culinair gebruik.

Hoe wordt het tarwegras geteeld?

Wij zijn zowel teler, producent als groothandel van onze eigen biologische tarwegrasproducten. Van zaaien tot verwerking – bij Biosfeer Groede vindt u het volledige productieproces onder één dak. Dit geeft u voordelen in prijs én versheid. De teelt van het biologische tarwegras dat u bij ons kunt kopen, vindt plaats in een speciaal daarvoor ontwikkelde kas. Het water is gerevitaliseerd en er wordt gebruikgemaakt van zowel passieve als geforceerde beluchting. Wij telen bovendien op een zeer precies samengesteld BioSubstraat. Voor een goede beworteling wordt de kleibodem daaronder zorgvuldig bewerkt en gevoed met minerale klei, micro-organismen en biologische, niet-dierlijke meststoffen.

De verwerking en levering van tarwegras

Het tarwegras dat u bij ons kunt kopen, plaatsen wij dagvers in bakjes inclusief het groeimedium. Zo vinden onze producten diens weg naar u. Al het tarwegras dat wij niet dagvers leveren, wordt met de ‘flash-frozen’ techniek binnen enkele seconden ingevroren. Door deze behandeling blijven de gevoelige fytonutriënten optimaal behouden.

Bestel voor uw gewenste toepassing

Wilt u graag vers tarwegras bestellen voor gebruik in uw restaurant? Of kiest u eerder voor een tarwegrassap voor in uw juice bar? Er zijn nog vele andere toepassingen met het tarwegras dat u bij ons kunt kopen. Neem contact op door te bellen naar +31 117 376 337 of stuur een e-mail naar info@biosfeer-groede.nl voor meer informatie of om een bestelling te plaatsen.

Meer informatie over tarwegras nodig?