Home » Oertincturen » Maceraten

Maceraten

Bij Biosfeer Groede maken wij olie maceraten op aanvraag. Olie maceraten van gedroogd plantenmateriaal worden meteen ultrasoon gemacereerd waardoor de extractie snel verloopt zonder veel ongewenste oxidatieve processen. Maceratie doen we ‘klassiek’ in geconditioneerde ruimtes in roestvrijstalen vaten die dagelijks beoordeeld en geroerd of omgeschept worden.

Maceraten op aanvraag laten maken

Dit kan in iedere olie die u zelf wenst, maar standaard maken wij gebruiken van zonnebloemolie. Indien de olie gemaakt moet worden van verse plantdelen, weten wij dit graag rond eind maart. We gaan dan specifiek planten telen voor dit doel, wat betekent dat het oogstmoment van de betreffende plant cruciaal is. De planten worden op olie gezet en blootgesteld aan de zon. Daarna wordt het mengsel geperst onder hoge druk en worden de persresten gedroogd. Deze persresten worden weer aan het mengsel toegevoegd, waarna een behandeling met de ultra sound-apparatuur volgt. Het resultaat zijn maceraten van hoogwaardige en steriele olie. Voorbeelden van onze veelgevraagde olie maceraten zijn goudsbloemolie en hypericumolie. Ook produceren wij vele andere vloeibare producten met plantmateriaal, waaronder verschillende tincturen.

Informeer naar de mogelijkheden

Wilt u graag weten of het mogelijk is om een van de maceraten die u in gedachten heeft te laten produceren? Neem dan zeker contact op met onze experts. Wij voorzien u graag van advies met betrekking tot de juiste bestanddelen. Bel naar +31 117 376 337 of stuur een e-mail naar info@biosfeer-groede.nl met al uw wensen.

Meer informatie over onze oertincturen nodig?