Home » Glycerine maceraten

Glycerine maceraten

GEMMO

Sinds 2010 worden er op Biosfeer Groede biologisch gecertificeerde gemmo glycerinemaceraten geproduceerd ten behoeve van gemmotherapie. Dit is een vorm van fytotherapie, die gebruik maakt van embryonale weefsels van planten in de actieve, snel-delende fase, dat wil zeggen de nieuwe knoppen, de jonge scheuten en de haarwortels. Deze plantendelen worden gemacereerd in een mengsel van glycerine en alcohol, en eventueel 10x verdund met glycerine, alcohol en water.

Alle jonge knoppen en scheuten komen van eigen teelt of gecertificeerde wildpluk door een team van herboristen. Op ons terrein is een gemmo bos gerealiseerd van 1 ha. Het verkrijgen van het uitgangsmateriaal is een zeer tijdrovende bezigheid.  100 gram knoppen of  scheuten leveren al snel 1 uur werk op.

Gemmo glycerinemaceraten worden aan afnemers als simplex of complex geleverd (Oer en 1D) in bulkvolumina van een 1/2 liter, 1 liter of 5 liter. En ook als consument gereed product in flesjes van 50ml of 100ml.

HAG

Voor het maken van Hag Extracten worden plantdelen gemacereerd in een mengsel van Alcohol, water en plantaardige glycerine. Deze extracten worden vooral gebruikt in diervoeding en cosmetica

Van ieder plantdeel en iedere plant kunnen we op bestelling een HAG extract maken. Een HAG extract bevat 14 a 15% glycerine en 18 tot 22% Alcohol. De glycerine en het relatief lage alcohol% zorgen voor een andersoortig extract met andere eigenschappen.

Meer informatie over glycerine maceraten nodig?

Biosfeer Groede